keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Yliopisto

En olekaan vielä kerennyt kirjotella yliopistosta. Bielefeldin yliopisto on perustettu joskus 60-luvun lopussa tai 70-luvun alussa ja sen se on näköinenkin. Kaikki tiedekunnat, kahvilat, ravintolat, kirjastot, tietokoneluokat, auditoriot jne. ovat saman katon alla. Yliopistorakennus onkin sen takia hirvittävän iso (ja ruma) laitos, joka muistuttaa enemmän lentokentää kuin yliopistoa. Käytännöllinen se kuitenkin on.

Kahviloita tai seisomakahviloita löytyy useampi ja ruokapaikkojakin muutama. Yliopiston ruokalan (mensan) ruoka on suunnillen samanhintaista kuin Suomessakin eli noin 2.5 euroa. Ruoka kuitenkin on paaaljon huonompaa ja tuntuu, että harva se päivä täällä on tarjolla possunleikettä ja ranskalaisia.Toisaalta taas yliopistolta löytyy yksi ihan kunnon ravintola, joka ei sovi opiskelijan rahapussille. Saksalaisten rakastamaa Döneriäkin (kebua) saa yliopistolta.

Tällä hetkellä yliopistoa ilmeisesti remppaillaan tai uudistetaan ja sen takia "hyvistä" (tilavista) luokkatiloista onkin pulaa. Olen kerennyt istua pienen pienessä luokkahuoneessa 30 muun opiskelijan kanssa sekä myös ikkunattomassa luokkahuoneessa, jossa ei ilmastoinnista ollut tietoakaan.

Opiskelu täällä suurimmilta osin tapahtuu pienryhmissä. Minulla taitaa olla vain pari kurssia, joilla on enemmän kuin 20 osaanottajaa. Tunneilla keskustellaan todella paljon ja opettaja yleensä odottaakin mielipiteitä aiheista. Opiskelijat kyselevät paljon ja kertovat mielipiteitänsä. Hieman erilaista siis kuin Suomessa..

Kurssien pisteet määrittyvät sen mukaan, kuinka paljon on valmis tekemään. Jos haluat pisteet vain "Aktive Teilnahmesta" (aktiivisesta osallistumisesta, teet yleensä vain yhden ryhmätyön tai esitelmän ja pari pientä tehtävää (yleensä 2-3 op:tä). Jos taas haluat enemmän pisteitä, joudut tekemään 10-15 sivuisen Hausarbeitin, joka yleensä tehdään helmi-maaliskuun Semesterferienin aikana. Erasmus-opiskelijoille annetaan jonkun verran anteeksi. Meidän ei esimerkiksi odoteta keskustelevan yhtä innokkaasti tunnilla ja opettajat tsemmppavat ja antavat vinkkejä tehtävien tekemiseen.

Me kun tarvitsemme arvosanat kaikista kursseistamme Suomeen, joudumme Aktive Teilnahmen lisäksi tekemään yleensä jonkun ylimääräisen homman. Esimerkiksi jonkun esitelmän tai suullisen/kirjallisen kokeen. Niistäkin saamme sitten pari pistettä enemmän.

Haluaako joku tietää enemmän kursseistani?

Kuvia tulee heti, kun muistan ottaa kameran mukaan yliopistolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti