keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kuukausi paketissa

Toinen kuukausi Bielefeldissä kohta ohi. Vielä ennen joululomaa pitäisi palauttaa muutama koulutehtävä ja pitää esitelmä Suomesta muille erasmuksille. Tänään tein elämäni toisen suullisen kokeen, joka oli hieman haastavampi kuin lukiossa tehty ruotsin muutaman minuutin pituinen koe.. :D Aiheena oli toisen kielen tutkimus ja erityisemmin vielä oppimistekijät, tutkimusmetodit ja kielianalyysi.

Jännitin aika kovasti koetta ja eihän se sen takia sitten  mennytkään niin hyvin kuin olisin halunnut. Jotenkin en osannutkaan sitten sanoa asioita saksaksi, vaikka kotona termejä olinkin harjoitellut. Suomeksi ois ollut niin paljon helpompi, aiheet kun sivusivat viime vuoden kasvatustieteiden kursseja. Läpi kuitenkin meni kirkkaasti ja opettaja antoi hyvää palautetta seuraavia kokeita varten.

Bielefeldissä alkoi tällä viikolla joulumarkkinat ja kävin tänää käveleskelemässä vähän kaupungilla. Ihanan jouluisia asioita, lumi vaan puuttuu. Onko Suomessa jo lunta?

Sain Suomesta lenkkarit ja muuta urheilukamaa ja kävinkin tänään sitten ensimmäistä kertaa kunnolla lenkillä! Kyllä tekikin hyvää saada kunnolla hiki pintaan. Uusi elämä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti