sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kurssivalintoja

Sekava lukkari

Koko viikonlopun olen väännellyt ja käännellyt kurssivalintoja. Yliopistolla on paljon valinnanvaraa ja hyvin vähän on saanut opastusta kurssivalintoihin. Sen takia on ollut tosi vaikeaa valita itselleen ne sopivat kurssit, mitä käy tällä lukukaudella. Itse valitsin yhteensä 11 kurssia joista jokaisesta saa noin 1-4 opintopistettä, eli aika vähän. Valitsin kursseja pääaineestani Deutsche als Fremdsprache sekä paikallisen "kielikeskuksen" kursseja vaihto-opiskelijoille. Kurssien aiheet vaihtelevat kielitieteestä puhumiseen ja kulttuuriin, otin vähän kaikkea laidasta laitaan. Saatan kuitenkin vielä tiputella jotai kursseja pois, kun ensi viikolla selviää, mitä kaikkea kursseilla tehdään.

Täällä voi opiskella lähes kaikkia Euroopan kieliä, jopa suomea. Olisin halunnut ottaa ruotsin ja venäjän kursseja, mutta ruotsia oli vain aloittelijoille ja venäjän kurssit olivat jo täynnä. Ehkä ensi lukukaudella sitten.

Monet kurssit alkavat vasta iltapäivällä 12 jälkeen ja kestävät 18-20 asti. Tarjolla oli hyvin vähän kursseja aamutunneille. Se vähän harmittaa, sillä mieluummin opiskelen aamulla ja olen kotona/kaupungilla illalla.

Edit: Otin sittenkin yhden venäjän kurssin, saa nähdä potkiiko ne mut ulos sieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti