maanantai 3. lokakuuta 2011

Ensimmäinen

Matkustin eilen 13 tuntia tänne Bielefeldiin. Ensin viiden tunnin junamatka Pohjanmaalta Helsinkiin ja sieltä reilun parin tunnin lentomatka Düsseldorfiin, josta seikkailtiin kahden muun suomalaistytön kanssa junalla Bielefeldiin. Rautatieasemalla oli vastassa kämppis, jonka kanssa sitten lähdettiin asunnolle.

Minulle oli aikaisemmin kesällä lähetetty kuvia kämpästä, mutta oli silti pieni yllätys, miltä tämä oikeasti näyttikään. Huoneeni onkin aika iso, kylppäri ja vessa ovat erikseen ja keittiö onkin siistimpi kuin luulin. Kämppikseni vaikuttaa oikein mukavalta ja uskon, että tulen kyllä viihtymään täällä ihan hyvin. Toinen kämppis tulee tänne vasta myöhemmin.

Tänään olen ollut koko päivän kaupungissa suomi-tyttöjen kanssa. Bielefeld onkin aika iso kaupunki tai ainakin isompi kuin Jyväskylä. Paljon vanhoja kauniita rakennuksia ja ihania kahviloita. Kävimme myös toisen tytön tuutorin kanssa yliopistolla, jotta huomenna sitten tietää edes mihin junaan pitää hypätä. Kerron myöhemmin lisää yliopistosta, kun siihen on kunnolla tutustunut.

Kielen kanssa on ollut aika raskasta, kun ei vielä oikein osaa keskustella sujuvasti. Mutta kyllä ihmiset ymmärtää, vaikka kielioppi ei meniskään ihan oikein.

2 kommenttia:

  1. Hei, en tiedä luetko enää näitä kommentteja, mutta olisin halunnut kysyä paria vinkkiä asumiseen Bielefeldissä. En saanut opiskelijakämppää ja etsin nyt asuntoa yksityisiltä markkinoilta. Mitä kautta sinä löysit asunnon (vai oliko juuri opiskelijakämppä?) ja mistä päin Bielefeldiä suosittelisit minua sitä etsimään?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja terkuin Essi (ehakala@ulapland.fi) ps. muita vinkkejä? :)

      Poista