perjantai 20. tammikuuta 2012

Matkasuunnitelmia

Saatiin Ainon kanssa eräs ilta loistava idea lähteä Semesterferienillä (= lukukausiloma?) reissuun. Ensin ajateltiin pienimuotoista Eurooppa-turneeta parissa kaupungissa, mutta ei sitten osattu rajata niitä  kaupunkeja. Matkasuunnitelmat paisuivat ja päätettiin sitten että lähdetäänkin reilaamaan.

Eilen ostettiin reililiput ja unelma on koko ajan lähempänä toteutumista. Kolmen viikon aikana ois tarkoituksena nähdä monta kaupunkia ja ainakin kuusi eri maata. Reissuun lähdetään maaliskuun puolivälissä ja tullaan huhtikuun alussa takaisin ennen uuden lukukauden alkua.

En malta odottaa reissuun lähtöä! Mun Euroopan tuntemus rajoittuu Saksaan ja Ruotsiin, joten on aivan mahtavaa nähdä vähän erilaisia kaupunkeja ja maita!


Ei olla tosiaan suunniteltu vasta kuin suurin piirtein, missä halutaan käydä ja mitä nähdä. Pääpaikat, eli missä viivytään kauemmin, merkitsin mustilla rinkuloilla ja välietapit sitten harmailla. (Kuvan saa klikkaamalla isommaksi.) Tuo musta pilkku yrittää esittää Bielefeldin sijaintia. Aiotaan aloittaa Pariisista ja lopettaa Berliiniin. Ensin ajateltiin, että ei käydä Saksassa ollenkaan, se kun ois liian "kotoista", mutta aika hankala tuolta Puolasta on tulla ilman Saksan läpi matkustamista.. :D

Majoitus- ja matkavinkkejä otetaan vastaan!

3 kommenttia:

  1. Oijoi, vähänkö tässä omaki matkakuume nousee! Me käytiin reilillä kans Berliinissä, Prahassa ja Krakovassa, ne on kaikki ihania kaupunkeja. Prahasta ja Berliinistä mun on pakko suositella kahta ihan loistavaa ja halpaa hostellia; Prahassa Old Prague Hostel ja Krakovassa Pink Panther Hostel. Molemmat on tosi halpoja, (Pink Panther oli meillä vaan 9 e/yö!!), ja tosi viihtyisiä. Aamupala kuuluu molemmissa pakettiin.
    Krakovassa ollessa kannattaa kyllä käydä Auschwitzissa, jos yhtään kiinnostaa, vaikka se onki aika raaka paikka, mut se on niin lähellä et se melkein pitää nähdä :)
    Jos teitä kiinnostaa, ni Prahassa oli ainaki kesällä sellasia Free Walking Toureja, eli ilmasia opastettuja kävelykierroksia. Käytiin sellasella ja se oli ihan hauska, ei siis maksa mitään mut oppaalle saa antaa tippiä jos haluaa. Ja jos kiinnostaa niin Berliinin eläintarha on ihan huikeen iso!

    VastaaPoista
  2. Kiitti Suvi! Mun pitiki laittaa sulle viestiä ja kysellä vinkkejä. Ausschwitzissä meki aateltiin poiketa, oliko sinne jotai lipunmyyntiä vai voiko sinne mennä vaa? :D

    VastaaPoista
  3. Joo se sisäänpääsy maksaa. En muista yhtään paljonko se oli... alle 15 euroa mun mielestä opiskelijalta. Sinne saa mennä yksinäänkin kiertelemään, mutta siihen samaan hintaan voi osallistua myös opastetulle kierrokselle. Mun mielestä ehdottomasti kannattaa mennä tolle kierrokselle, saa paljon enemmän irti. Ite varmaan oltais vaan harhailtu siellä ympäriinsä, ne oppaat kuitenki tietää ihan älyttömästi kaikesta mitä siellä on tapahtunu, missä jne. Se kierros kesti muistaakseni jotain kolmisen tuntia yhteensä, siinä kierretään siis se Auschwitzin leiri, sit on tauko ja sit käydään vähän lyhyempi kiekka Birkenaussa, joka on siis n. 5 min bussimatkan päässä. Bussikyyti B.nau-A.witz on ilmanen. Ja Krakovasta pääsee junalla Auschwitziin suoraan, ja juna-asemalta on tosi helppo ja lyhyt kävellä sinne leirille. Mut siellä asemalla ei sit kukaan osaa englantia :D

    VastaaPoista