lauantai 7. tammikuuta 2012

Bremen & Dortmund

Nyt sitten niistä reissuista. Käytiin Ainon kanssa Bremenissä 15.12 moikkailemassa tuttuja. Bremenissä oli niin paljon kauniimmat joulumarkkinat kuin täällä. Parin tunnin junamatkan ja junan myöhästymisen takia emme kerenneet hirveästi muuten kaupungilla kierrelläkään. Kuitenkin ihastuin toisen kerran kaupunkiin, vaikka sää ei ollutkaan mistään kotoisin






Lauantaina 17.12 lähdettiin sitten vaihtariporukan kanssa Dortmundiin. Kierreltiin kaupungilla porukalla ja sitten jakaannuttiin kahteen ryhmään, shoppailuporukka ja joulumarkkinaporukka. Ei ole varmaan kovin vaikea arvata mihin porukkaan itse kuuluin... Paljon tuli ostettua joululahjoja ja jotain pientä itsellekin. Kävimme toooosi isossa ostoskeskusksessa, jossa riittikin sitten pällisteltävää. Pistäydyttiin myös hetkeksi markkinoilla, että sain otettua sen kuvan siitä jättimäisestä "kuusesta". Todellisuudessahan kuusi oli rakennettu kymmenistä (ellei sadoistakin) kuusista, joista oli sitte muodostettu yksi jättikuusi. Ei se häävin näkönen ollu.

Tällä paikalla oli Synagoga, joka tuhoutui natsivallan aikana.

Tällä paikalla poltettiin vuonna 1933 oppikirjoja ym. kansallissosialismin vastaisia opuksia.






































Hyvin meni Suomi-esitelmäkin. Pidettiin esitelmän alkuun pieni visailu ja siihen tulikin mielenkiintoisia arvauksia Suomen pääkaupungista (Turku), asukasluvusta (25 milj.) ja toisesta kielestä (englanti). Esitelmä toimi tehokkaana matkailumainontana, sillä esitelmän jälkeen jokainen oli valmis lähtemään kesällä Suomeen saunomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti