torstai 5. huhtikuuta 2012

Maaliskuun kohokohta


Koko viime kuu meni reissussa. Ensin olin Suomessa reilun viikon käymässä ja loppukuun olin reilaamassa ympäri Eurooppaa Ainon kanssa. Reissuun lähdettiin täältä Bielefeldistä 11.3 ja takaisin palattiin 30.3. Matkareitti kulki kaupunkien Pariisi-Milano-Wien-Krakova-Praha-Berliini kautta. Poikettiin myös itäisessä Ranskassa Metzissä ja Itävallassa Grazissa katsomassa kavereita.

Omaksi suosikiksi nousi yllättäen Krakova. Todella kaunis kaupunki, jossa ihmiset olivat todella mukavia ja erittäin kielitaitoisia. Ja kaikki oli halpaa! Käytiin myös Ausschwitzin keskitysleirillä, joka ei sitten ollutkaan niin mukavaa..

Jokaisessa kaupungissa yövyttiin hostelleissa, yleensä 4-6 hengen dormeissa. Pääasiassa kierrettiin kaupungeissa aina turistinähtävyydet ja muuten vaan pällisteltiin ympäristöä. Pariisissa juostiin pää märkänä joka paikassa, mutta muuten otettiin löysemmin. Mehän emme olleet sunnitelleet reiliä lähes ollenkaan, joten jokaisessa kaupungissa olikin aina ensimmäisenä hommana miettiä, että mitä siellä voi tehdä ja nähdä.

Mukava ja rentouttava reissu meillä kuitenkin oli! Ei tarvinnut ressata mistään muusta kuin siitä, että kerkeääkö oikeaan junaan. Onnistuttiin kiertämään sadepilvet koko reissun ajan. Lämpötilat hipoivat kahtakymmentä ja aurinko paistoi useana päivänä. Kolmen viikon reissun jälkeen oli kyllä ikävä omaa rauhaa ja sänkyä. Ihan kiva olla takaisin arjessa!

Nyt sitten niitä kuvia! En viitsi tähän laittaa kaikkia viittäsataa kuvaa, mutta laitan tähän ne parhaimmat otokset. ;) Oma kamerani sanoi lopullisesti sopimuksen irti Pariisissa, joten loppureissu kuvattiin Ainon kameralla.


Pariisi - Seine
Pariisi - Versailles



Pariisi - Eiffel

Pariisi - Louvre


Metz
Milano - Duomo


Milano
Yöjuna Milano - Wien

Wien - Schönbrunnin linna
Schönbrunnin eläintarha
Schönbrunnin eläintarha - Pandoja!!

Krakova - Juutalaiskortteli

Katowicen rautatieasema

Praha

Praha - Kaarlen silta

Berliini
Berliini - Holokaustin monumentti










2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Missä hostelleissa olitte Prahassa ja Krakovassa? Oli varmaan huippu reissu :) Onkohan toi Kaarlen Sillan bändi sama mikä oli siellä viime kesänä... :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Krakovassa oltiin Mosquito Hostellissa ja Prahassa Mango Hostellissa. Ne tais olla sillo justii halvimmat mitä löydettiin. Se voi olla sama, kun niillä oli levyjäkin siinä myynnissä, että ei varmaa mikään pikkujuttu toi niiden soittohomma oo. :D Millo sä oot lähössä?

    VastaaPoista