torstai 12. huhtikuuta 2012

Kesälukukauden kurssivalinnat !


(Kuva klikkaamalla isommaksi)

Valitsin kesälukaudeksi vähän sitä sun tätä. Aika paljon tuli kursseja nyt otettua, mutta karsin noista vielä pari varmasti pois. Kahdesta kurssista olisi tiedossa portfolion teko ja ainakin 3 suullista koetta.. Heh. Mieluitenhan suorittaisin kokeet Klausurilla eli tentillä, mutta suurimmassa osassa kursseja se ei ole mahdollista. Suulliseen kokeeseen pitää nimittäin valmistautua paljon paremmin kuin normaaliin tenttiin.

Nyt niihin valintoihin siis:

Geographie (+Exkursiondidaktik):
Käydään läpi ilmeisesti Saksan maantietoa. Pääasiassa keskitytään aiheisiin, jotka ovat tuleville saksan opettajille tärkeitä. Lisäksi kurssilla valmistellaan opintoretki johonkin päin Pohjois-Saksaa. Kurssin läpäistäkseen tulee tehdä tietenkin kotitehtävät, mutta myös portfolio. (3 op:tä tais tästä saada)

Einführung in die Kulturwissenschaften:
Kulttuurikurssi. Aiheita tarjolla laidasta laitaan. Tällä hetellä käydään läpi stereotyyppejä. Myös tähän kurssiin pitää tehdä kotitehtävät sekä lisäksi portfolio ja suullinen koe. (6op)

Motivation:
Todella mielenkiintoinen kurssi motivaatiosta ja sen vaikutuksesta vieraan kielen oppimiseen! Luetaan kotona joka tunnille jokin teksti, joka sitten tunnilla käydään läpi. Tehdään myös joku ryhmätyö kurssin aikana. Tästä kurssista joudun tekemään suullisen kokeen Suomeen. (3+2op)

Deutschland entdecken in Second Life:
Tutkitaan Saksaa muiden kansainvälisten opiskelijoiden kanssa virtuaalimaailmassa. :D Hauska hömppäkurssi. (2op)

Migration, Integration und Sprachenpolitik:
Kurssi siirtolaisuudesta, sopeuttamisesta ja kielipolitiikasta. Aiheet ovat mielenkiintoisia, mutta tunnit tooodella tylsiä. Kotona luultavasti luetaan myös tekstejä, ryhmätyö sekä minulla suullinen koe varmaankin. (3+2op)

Syntax&Textgrammatik:
Olin vasta tänään ensimmäistä kertaa tunnilla ja olin positiivisesti yllättynyt kuinka helpolta se vaikutti. Kurssin aiheena ilmeisesti kielioppi ja lauseoppi. Ja koska olen päntännyt saksaa hieman eri tavalla kuin äidinkielenään sitä puhuvat, oli minulla aika iso etulyöntiasema nominaaliryhmistä keskustellessa. :D Ihania onnistumisen hetkiä! Tästä suoritan myös suullisen kokeen sekä pienryhmän kanssa valmistellaan pieni opetustuokio, jostain kielioppiaiheesta muulle ryhmälle. (3+2op)

Transmedialität: Literatur und Film:
Luetaan parin viikon välein kirja ja tunnilla sitten katsotaan elokuva ja vertaillaan niitä. Luetaan aika monta kirjaa niin en tiedä, onko tämä sittenkin vähän liian haastava kurssi minulle. No, katsotaan. (3op)

Zweisprachige Kindererziehung:
Tämä kurssi alkaa vasta huomenna, joten en ole ihana varma vielä kurssin sisällöstä tai suoritustavoista. Kurssin nimihän siis tarkoittaa kaksikielistä lastenkasvatusta. (3op?)

Kommunikation im Studium:
Erasmus-opiskelijoille tarkoitettu kielikurssi, jossa jutellaan mukavia ja rötväillään. Tai ainakin viime lukukaudella tehtiin niin! (3op?)
Lisäksi valitsin kaksi muuta kielikurssia: venäjän ja ranskan. Ranskan otin vain mielenkiinnosta. Tavoitteena osata sanoa edes jotain ymmärrettävää ranskaksi. Venäjän valitsin jatkoksi viime kurssille.  

Joku saattoi huomata muutaman liikuntakurssin eksyneen lukkariini. :D Ajattelin aloittaa kunnianhimoisesti yliopistoliikunnan tällä lukukaudella, mutta saa nähdä miten käy.. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti